Egy TEK-es meghalt, 11-en pedig megsérültek az esztergomi robbantásban

Egy TEK-es meghalt, 11-en pedig megsérültek az esztergomi robbantásban

Rendőrautók a robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa veszítette életét szerdán este az esztergomi robbantásban – közölte éjfél előtt néhány perccel a Központi Nyomozó Főügyészség. Az is kiderült, hogy az elkövetőt körözték és vélhetően ő is meghalt a detonációban.

Az ügyészség tájékoztatása szerint  a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle éjjel is zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. A vizsgálat zajlik, további tájékoztatást az ügyről várhatóan pénteken adnak.

A Magyar Hang munkatársa az esti órákban egy villogó rendőrautó nyomában egy földúton az épület közelébe tudott jutni. A környéken alig, vagy leginkább egyáltalán nincs közvilágítás, a robbanás helyszíne teljesen elzárt, zsákszerű részen van. Tudósítónk szerint a rendőrök rendkívül feszültek voltak, a tűzoltók pedig este fél 10 körül húsz pizzát hoztak, mondván, hosszú éjszaka vár rájuk.

Esztergomban tartják egyébként a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülését. A kormánypárt képviselőcsoportja közleményt adott ki: „A Fidesz-frakció részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván”. Orbán Viktor pedig a Facebook oldalára posztolta: „Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok.” Az esti órákban Pintér Sándor belügyminiszter a helyszínre is ment.