Gyurcsány Ferenc Magyar Péterről: Csurgó nyállal bólogatni szabad, sőt, ez az elvárás

Gyurcsány Ferenc Magyar Péterről: Csurgó nyállal bólogatni szabad, sőt, ez az elvárás

Gyurcsány Ferenc 2022-es évértékelője (Fotó: György Tücsök)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben a Demokratikus Koalíciónál fizetett hirdetésekben is támadják Magyar Pétert, Gyurcsány Ferenc is keményen nekiment a közösségi oldalán.

A DK elnöke – habár nem írta le a NER-rel szembefordult politikus nevét, ahogy előző nap sem – egyértelműen neki rótta fel, hogy nem tűri a kritikát. – Aki kérdezni mer tőle, róla, vagy csak neki nem tetszőt, az Rogán embere. Mert kérdezni csak neki tetszőt lehet, de leginkább a gyönyörűségtől elalélva imádni, közben esetleg csurgó nyállal bólogatni szabad, sőt, ez az elvárás – jellemezte Magyar Pétert, de azt is bírálta, hogy a Tisza Párt politikusa beszédeiben összemossa a kormánypártot a DK-val, utóbbit kék Fidesznek nevezve. – Aki ellentmond neki, az vagy azért teszi, mert fél az igazságtól, vagy mert a Fidesz, esetleg a DK embere – mondja –, bár nála ez a kettő valóban egy. Véletlenül se abból táplálkozik a kritika, hogy az a másik jóhiszeműen mást gondol, más a véleménye, más a meggyőződése. Nem. Aki mást gondol, az ellenfél – írta. Gyurcsány Ferenc azzal is ironizált, hogy „a csodában, a kivételesben, az Eljött Ember Fiában nem kételkedünk! Ugye!? Évszázadonként, ha születik ilyen ember”. Bár ahogy a DK elnöke látja, ez most egy nem átlagos évszázad. Ő többet lát. Vagy felveti, hogy szemorvoshoz kellene mennie? Majd külön kiemeli, hogy „Szemorvoshoz?”.

Magyar Péter beszédeiben többször is egy platformon említette Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet, jelezve, hogy ugyanakkora távolságot kíván tartani mindkettőjüktől. Ez abban is megmutatkozik, hogy Budapesten négy olyan fővárosi kerületben indít pártja polgármesterjelöltet, ahol a fideszes, illetve DK-s a regnáló kerületvezető. Ezt persze Gyurcsány Ferenc pártja sem hagyja szó nélkül, a számítások szerint alelnöke, Molnár Csaba egy hónap alatt 114 Facebook-hirdetést szánt Magyar Pétert hiteltelenítő posztokra, ez legalább 6,5 millió forintot tett ki. Magyar Péterrel kapcsolatban egyébként nem a DK elnöke az egyetlen, aki megjegyezte, hogy nem tűri a kritikát.