Botka László újra Szeged polgármestere lenne

Botka László újra Szeged polgármestere lenne

Botka László, Szeged polgármester (Forrás: Botka László/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeként újra indul a szegedi polgármesteri posztért Botka László.

A politikus az önkormányzati képviselőjelölteket bemutató hétfői rendezvényen azt mondta, a szegedi összefogás 22 éve sikeresen vezeti a várost, egységes és felkészült, ezért szeretnének felhatalmazást kérni a szegediektől, hogy tovább folytassák a békés városépítő munkát. Egy jelölő szervezet, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indul a polgármesteri posztért, ugyanúgy, ahogy mind a 19 egyéni képviselő. A „demokratikus ellenzéki parlamenti pártok pedig támogató szervezetként” segítik a közös munkát.

Botka László arról beszélt, hogy az elmúlt évek nehézségei ellenére töretlen Szeged fejlődése. Világjárvány, szomszédban dúló háború, az energiaárak emelkedése és az európai uniós átlagnál háromszor nagyobb infláció sújtotta a magyarokat és a szegedieket. Erre válaszul a szegedi önkormányzat az ország legerősebb szociális hálóját hozta létre, hogy segíteni tudjon a családokon, a gyermekeken, időseken és rászorulókon – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy az elmúlt években csaknem ezer szociális bérlakást adott a város azoknak a szegedieknek, akik nem tudnak önerőből lakáshoz jutni. Kitért arra is, hogy Magyarország húsz éve az Európai Unió tagja, a csatlakozásnak Szeged a legnagyobb győztese. Az önkormányzatnak több száz sikeres uniós pályázata volt az elmúlt időszakban, a támogatások révén komplett városrészek, intézmények újultak meg, korszerűbb infrastruktúra szolgálja a szegedieket.

A politikus az az elkövetkező évek legnagyobb feladataként – a magyar gazdaság történet legjelentősebb beruházása – a BYD elektromos autógyárának megépítésének „levezénylését” említette. A kormány mindent megtett azért, hogy a beruházás Magyarországra jöjjön, a városvezetés pedig több mint egy éves tárgyalássorozattal elérte, hogy a beruházok Szegedet válasszák – mondta.

(MTI)