Bozótvágóval ejtette túszul saját kislányát – hét és fél év börtönt kapott

Bozótvágóval ejtette túszul saját kislányát – hét és fél év börtönt kapott

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Halmazati büntetésül hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarországról a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság szerdán első fokon azt az egyiptomi férfit, aki egy bozótvágóval és egy harci késsel fenyegetőzve túszul ejtette volt élettársával közös 8 éves kislányát 2022 nyarán Soroksáron.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-vel azt közölte: a bíróság a vádlottat a személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, testi sértés bűntettének kísérletében, valamint magánlaksértés és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek. A férfit a hét és fél év börtönbüntetés kiszabása mellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozástól, amelynek részeként gyermekekkel kerülne kapcsolatba. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – írták.

A férfi, aki nem tudott belenyugodni abba, hogy volt élettársának új párkapcsolata van, 2022. augusztus 23-án a nő soroksári házához ment, ahol kiskorú gyermekükre a nagyapja vigyázott. Kicsalta őket az ingatlanból, majd a kislányt megragadva beszaladt és magukra zárta a ház ajtaját.
A vádlott egy bozótvágóval és egy harci késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy megöli a gyereket és az élettársát, majd magával is végez; mindezt videóban közvetítette a közösségi oldalán. Végül a rendőrség erőszak alkalmazásával jutott be a házba és ártalmatlanította a férfit. A bíróság a terhelt bűnösségét az általa a közösségi médiában élőben közzétett videó, a tanúvallomások, a szakértői vélemények és a rendőri jelentés alapján állapította meg.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig elsősorban felmentésért jelentett be fellebbezést.
A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta, figyelembe véve azt is, hogy a vádlott még az ítélethirdetéskor is megfenyegette a tanúkat – áll a közleményben.

Címkék: túszejtés