Nem találja medrét

Nem találja medrét

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra sem csillapodik az áradó Tisza, Magyar Péter hétfő esti, szó szerinti kirohanásából legalábbis erre lehet következtetni. Azoknak, akik még nem látták volna a botrányos jelenetet: Magyar a Tisza Párt szédítő választási sikere után az ATV Egyenes beszéd című műsorában ült le beszélgetni Rónai Egonnal – hogy aztán másfél perc múlva sértetten hagyja ott az élő adást. Rónai Egon „bűne” az volt, hogy üdvözlés után rögtön felelősségre vonta Magyart, miért terjeszti, hogy az ATV-nem ad neki megjelenési lehetőséget, miközben ez már a hetedik alkalom, amikor a csatorna adásaiban szerepelhet. Egy dossziét is átnyújtott a Tisza Párt alelnökének, amiben összegezték, március óta hányszor hívták meg interjúra (ezek a megkeresések többnyire válasz nélkül maradtak). Arra is kérte a politikust, hogy vessen véget az ATV hitelét rontó „kutyakomédiának”.

Magyart láthatóan felbosszantotta, hogy nem az elsöprő győzelemről faggatják. Passzív-agresszív szerepbe ragadva folyamatosan igazi kérdéseket követelt, majd Németh Sándort, az ATV tulajdonosát emlegetve kisétált a kamerák elől.

A jelenet magában kiábrándító, és akkor még nem beszéltünk a nézői igényekről, Magyar és Rónai hitelességéről. Mindkét szereplő alulmúlta a tőlük elvárható szakmai-emberi minimumot, és ezen a küszöb alatti szinten találtak egymásra. Profi, a nézők érdekeit első helyen kezelő műsorvezetőként Rónai Egonnak az lett volna a feladata, hogy a június 9-i választási eredményekről, majd a jövőről kérdezze vendégét – milyen célokat követ majd a Tisza hét EP-képviselője, milyen várospolitikát támogatna, kivel szövetkezne a párt masszív, tízfős küldöttsége a Fővárosi Közgyűlésben. És ezután jöhetett volna a számonkérés. Rónai azonban rögtön a számla benyújtásával indított. Hogy ebben személyes sérelmek vezették, vagy tudatos – Magyar ingerlékenységére építő – provokációt láthattunk, nem tudhatjuk, ám mindkét lehetőség igencsak aggasztó.

Magyar Péter pedig élő adásban mutatta meg rosszabbik énjét, amit a választók talán nem, a vele interjút készítő újságírók már ismerhetnek: hiúságot, sértett arroganciát, az önkontroll részleges vagy teljes hiányát. Mindazt, amit soha nem szeretnénk látni egy kormányváltásra készülő politikustól. Államférfi ugyanis nem rohan ki a stúdióból egy kellemetlen szembesítés hallatán, az „államkamasz” fogalmát pedig szerencsére nem ismeri a közbeszéd.

Katasztrofális következményekhez vezethet, ha a hatalom 2026-ban dühtől és idegességtől remegő kézbe kerül – csak remélni merem, hogy addig Magyar Péter is meghallja a nyugalomra intő belső hangot. Ez azonban a jelek szerint még várat magára. A félbeszakadt interjú után Magyar vallási alapon listázni kezdte az ATV munkatársait, hívei pedig teljes mellszélességgel kiállnak mellette a csatornával vívott harcban. A Tisza tehát továbbra is árad, és medréből kilépve mindenkit elsodor, aki az útjába állna.