BRFK: A II. kerületben tüntettek volna a Hamász mellett

BRFK: A II. kerületben tüntettek volna a Hamász mellett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását – közölték a police.hu oldalon az MTI szerint.

A BRFK közleménye szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán pénteken Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani. A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely ezen a napon a „harag kimutatására" szólítja fel híveit az egész világon – írták.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. A BRFK felhívta a figyelmet arra, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Orbán Viktor péntek reggel arról beszélt, itt nem lehet szimpátiatüntetést tartani terrorszervezetek mellet, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgároknak, „ezt felejtsük el, ennek nincs itt az ideje, nem fogunk ehhez semmilyen engedélyt se megadni”.

Címkék: BRFK, Hamász