Büntetőeljárás indul a Kis-Dunában eltűnt bv-sek miatt

Büntetőeljárás indul a Kis-Dunában eltűnt bv-sek miatt

Így zajlott a keresés (Forrás: BVOP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amint arról lapunk is beszámolt, hétfő délelőtt eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében a Kis-Duna-ághoz tartozó területen. Az ATV értesülése szerint az ügyben nyomozást rendelt el a Regionális Nyomozó Ügyészség, és büntetőeljárás indul foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.

Kedden a Terrorelhárítási Központ (TEK) – amely a kutatást irányítja – arról számolt be, hogy egyelőre nem vezetett eredményre a büntetés-végrehajtási szervezet Kis-Dunában elmerült két hivatásos állományú munkatársa utáni kutatás.  A kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be.

A közlemény szerint a speciális eszközök – a drón- és a szonártechnika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették.

A Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa – egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi – szolgálati kutyák kiképzése közben merült el a vízben eddig ismeretlen okokból.

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a büntetés-végrehajtás 29 és 34 éves szakemberét.

Frissítés: az egyik férfi holttestét megtalálták kedd délután.