Cser-Palkovics András is kiáll a béke mellett, gyertyás megemlékezést szervez

Cser-Palkovics András is kiáll a béke mellett, gyertyás megemlékezést szervez

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere beszédet mond a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központjának átadásán 2020. március 11-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere közösségi oldalán szót emelt az európai béke mellett, mint írja „Székesfehérvár hosszú történelme során megtapasztalta, mit jelent a háború”. Felhívta a figyelmet, hogy a városban sok kárpátaljai magyar, illetve ukrán állampolgárságú ember él és dolgozik, akikkel véleménye szerint ezekben a nehéz időkben szolidárisaknak kell lennünk.

Cser-Palkovics az orosz támadás megindításának reggelén felhívta azon nagyobb cégek vezetőit, akik ukrán állampolgárságú munkavállalókat foglalkoztatnak, valamint a Székesfehérvári Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökét és együttérzését fejezte ki. Hangsúlyozta, Székesfehérváron biztonságban vannak és számíthatnak a helyi közösségre. 

A szolidaritás szimbolikus kifejezésére ma este 7 órára találkozót szerveznek a székesfehérvári Harang-emlékműhöz. A polgármester kiemelte: „a háborúk pusztításának mementójánál elhelyezett mécsesekkel fejezzük ki akaratunkat a békés megoldásra, együttérzésünket az ukrajnai konfliktus áldozataival”.