Demokratikus Koalíció: Vitézy Dávid hazudik, tehát fideszes

Demokratikus Koalíció: Vitézy Dávid hazudik, tehát fideszes

Dobrev Klára és több DK-s polgármester (Forrás: Dobrev Klára/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását követő viselkedésével, „hazugságai özönével” végképp bebizonyította, hogy valójában a Fidesz jelöltje volt Budapesten – írta szombat délelőtt a Demokratikus Koalíció. A párt szerint egy fideszes ugyanis képtelen elfogadni a vereséget, hazudozik és másokat vádol a saját bűneivel. – Szerencsére Budapest választópolgárai átláttak a szitán, és ismét a demokratikus ellenzék jelöltjét, Karácsony Gergely választották főpolgármesterüknek – fűzték hozzá.

A szavazatok újraszámlálását Vitézy Dávid kezdeményezte és külön kiemelt két kerületet, ahol szerinte probléma volt, a DK által vezetett Újpestet és Erzsébetvárost. Ott azt kifogásolta, hogy szemben más városrészekkel, Szentkirályi Alexandra nevét csak egy tollal húzták át a szavazólapon, így nehezebben volt észrevehető és ezekben a kerületekben kiugró volt az érvénytelen voksok aránya.

Végül a választáson leadott összes érvénytelen szavazatot pénteken számolták újra, majd a Nemzeti Választási Bizottság az előre meghirdetetthez képest két órás csúszással hozta nyilvánosságra az eredményeket. Több mint 500 érvényes szavazatot találtak a 24 ezer érvénytelen között a pénteki újraszámoláson. Az érvénytelen szavazatokból Grundtner Andrásé lett 53, Karácsony Gergelynek 112 voks jutott, míg Vitézy Dávidnak 395 szavazat. Összesítve így Karácsony Gergely 41 szavazattal győzött. Ezzel azonban még nincs vége, a főpolgármester ugyanis már előre jelezte, hogy mindenképpen megtámadja az eredményt és megismételt választást szeretne.