Demszky Gábor Horvátországban gyógyul

Demszky Gábor Horvátországban gyógyul

Képünk csak illusztráció. Demszky Gábor korábbi főpolgármester (b) és Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt a szeptember 11-én elhunyt Rajk László Kossuth-díjas építész, díszlet- és látványtervező sírjánál tartott megemlékezésen, 2019. október 6-án a Fiumei úti Sírkertben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hemoglobinhiánya miatt Demszky Gábor korábbi főpolgármestert Horvátországban kezelik – számolt be róla maga az érintett közösségi oldalán, amit az Index vett észre. Betegsége miatt havonta kap B12-injekciót, és a megfelelő étkezésre is felhívták a figyelmét az orvosok. 

Mint Demszky írta, Istria keleti oldalán gyógyul családtagjai és barátai társaságában, és bevallása szerint mindennap jobban van. 

Az Index felidézte: a vér oxigénszállító képessége nagyban függ a szervez hemoglobinszintjétől. Amikor a test kevesebb oxigénmolekulákhoz jut, az olyan panaszokhoz vezethet, mint a teljesítménycsökkenés, fáradtság, légszomj, szapora szívverés, szédülés, fejfájás és erőtlenség.