DK: már a nyáron megoldottuk azt, amit a kormány azóta sem tudott

DK: már a nyáron megoldottuk azt, amit a kormány azóta sem tudott

Németh Angéla a 15. kerületi időközi polgármester-választás előtt (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetekkel ezelőtt bevezették a Demokratikus Koalíció által vezetett kerületekben az érintésmentes hőmérőzést a közintézményekbe történő belépésnél – közölte az ellenzéki párt XV. kerületi polgármestere szombati online sajtótájékoztatóján.

A DK közösségi portálján Cserdiné Németh Angéla azt hangoztatta, hogy pártja teszi a dolgát, vigyáz Budapestre, és már a nyáron megoldotta azt, amit szerinte a kormány azóta sem tudott. Elmondása szerint kerületében a polgármesteri hivatalba, a kulturális intézményekbe, az óvodákba, a bölcsődékbe, a szociális intézményekbe és az egészségügyi intézményekbe is testhőmérséklet-mérést követően lehet belépni.

A polgármester azt mondta, megdöbbenve hallották a miniszterelnöktől, hogy a kormány csak október elsejétől kezdi meg az iskolába érkező diákok, szülők és tanárok hőmérőzését. Hozzátette: ez vagy azért történt, „mert a miniszterelnök nem tudta, hogy a tanév nem október elsején, hanem szeptember elsején kezdődik, vagy azért, mert a kormány a három nyári hónap alatt sem tudta megoldani, hogy minden iskolában legyen egy érintésmentes hőmérő”.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2727892927455915&notif_id=1600504338933971&notif_t=live_video

Azt mondta, az országnak elemi érdeke, hogy ne kelljen egy elszabaduló járvány miatt bezárni az iskolákat, ezért döntöttek a kerületi intézkedésekről. Ehhez felelős gondolkodásra, gondoskodásra és józan észre volt szükség, amelyből valamelyik hiányzott a kormánynál, amivel tömeges iskolabezárást kockáztat – tette hozzá.

A polgármester utalt arra, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is jelezte: a „kormányzati mulasztások” eredményeként a járvány terjedése miatt be kell zárni az iskolákat. Mindez kizárható lett volna, ha például nem októbertől mérnék az iskolába érkezők hőmérsékletét, hanem elkezdték volna szeptembertől – mondta Cserdiné Németh Angéla.

(MTI)