Dobrev Klára: Sulyok Tamás egy dolgot tehet, hogy saját magától lemond

Dobrev Klára: Sulyok Tamás egy dolgot tehet, hogy saját magától lemond

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője benyújtotta a Legfőbb Ügyészségnek azokat a dokumentumokat, melyek szerintük bizonyítják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző, aki ügyvédként törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek pénzért, strómanokon és zsebszerződéseken keresztül – írta közleményében a DK csütörtökön.

Dobrev Klára a dokumentumok beadása után elmondta: nem lehet Magyarország köztársasági elnöke olyan ember, aki élete során bármikor súlyos bűncselekmények sorozatát követte el. Mindegy, hogy 5 éve, 10 éve vagy 20 éve követte el. – Mindegy, hogy eljártak-e ellene, vagy sem – fogalmazott, hozzátéve: Sulyok Tamás egy dolgot tehet, hogy saját magától lemond, mielőtt Orbán Viktor mondatja le, ahogy Novák Katalin esetében is tette.

Dobrev Klára a sajtótájékoztató után átadta a sajtó képviselőinek a bizonyító dokumentumokat, melyeket a DK honlapjára is feltöltöttek.

Sulyok Tamás hivatala szerdán úgy reagált Dobrev vádjára, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre. Rágalomnak, a választási kampány részének tartja a DK által közölteket és „a rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket”.

Dobrev Klárával itt olvasható a Magyar Hang keddi interjúja

Címkék: Dobrev Klára