Reagált Sulyok Tamás arra, hogy Dobrev Klára szerint köztörvényes bűnöző

Reagált Sulyok Tamás arra, hogy Dobrev Klára szerint köztörvényes bűnöző

Sulyok Tamás köztársasági elnök beszédet mond beiktatási ünnepségén a budapesti Szent György téren 2024. március 10-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre – így reagált a Sándor-palota, vagyis az államfő hivatala arra, hogy Dobrev Klára szerint a köztársasági elnök köztörvényes bűnöző.

A Demokratikus Koalíció politikusa szerdán közölte: dokumentumokkal tudja igazolni, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyvédként közreműködött Szeged-környéki földterületek külföldi kézre játszásában, „a csongrádi földmaffia tevékenységében”. A birtokában lévő dokumentumokat csütörtökön átadja az ügyészségnek, ezt követően ezeket a sajtó is megismerheti. Az ellenzéki politikus egyúttal lemondásra szólította fel a köztársasági elnököt.

Az államfő hivatala nem sokkal később az MTI-nek küldött közleményében reagált a történtekre. Azt írták, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását, ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre. Azt is hozzátették, hogy az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében. Ezzel együtt „mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulatról” írtak, amiben az államfő „nem lepődik meg a személyét ért támadáson”. Rágalomnak, a választási kampány részének tartja a DK által közölteket és „a rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket”.

Sulyok Tamás hivatalának közleményében a konkrét esetről nem írnak, hogy abban valóban közreműködött-e bármilyen szinten is, ahogyan azt Dobrev Klára állítja.