Dömötör Csaba: Varga Judit kálváriája akkor közügy, ha bűncselekmény történt

Dömötör Csaba: Varga Judit kálváriája akkor közügy, ha bűncselekmény történt

Dömötör Csaba (Forrás: Hetek / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Én semmit nem tudtam erről. Arról hall az ember, ha egy házasság esetleg rossz, de azzal is úgy van, hogy nem rá tartozik” – mondta lapunknak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda (MK) államtitkára, amikor Varga Judit állítólagos családon belüli bántalmazásáról, Magyar Péter viselkedéséről kérdeztük. Dömötör véleménye azért lehet érdekes, mert Bayer Zsolt, az 5-ös számú Fidesz-párttagkönyv büszke tulajdonosa nemrég arról írt: „Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, (értsd : Magyar Pétert – K. T.) ezt a gazembert mi itt, a Fideszben, nagyjából tíz éve tudjuk, miképpen bánik a feleségével”.

Szörnyű, erőszakos - magánügy?

Az államtitkár szerint a Varga-Magyar konfliktus révén egy olyan szörnyű és részben erőszakos családi vita részleteit ismerték meg, amire ők sem számíthattak. Dömötör Csaba ugyanakkor nem biztos abban az egykori igazságügyi miniszter Varga Judit erőszakba torkolló párkapcsolati konfliktusa közügy lenne. „Abban az esetben közügy, ha bűncselekmény gyanúja fennáll, és ha bárkinek erről tudomása van. Akkor szerintem érdemes bejelentést tenni. Illetve ha egy olyan ember követ el bűncselekményt, aki közbizalommal rendelkezik” – fejtegette Dömötör Csaba. Dömötör véleménye egybecseng Gulyás Gergely kancelláriaminiszterével, aki a Varga-Magyar házaspár egykori legjobb barátjaként vélekedett úgy, hogy egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Csakhogy ez további kérdéseket vet fel: miért állítja  akkor Bayer Zsolt, hogy a Fideszben körülbelül tíz éve tudnak Magyar állítólagos brutalitásáról – és ha igazat mond, miért nem tett ez ellen semmit sem ő, sem a helyzetet ismerő fideszesek?

Ha pedig a Varga által elmondottak igazak – vagyis, Magyar Péter korábban szobákba zárta be őt, könyveket borított rá, nadrágot vágott hozzá, nekilökte egy ajtónak – akkor a kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértése büntetőjogi tényállását tökéletesen ismerő igazságügyi miniszterként miért nem tett feljelentést férjével szemben? Különösen úgy, hogy állítása szerint olykor családját is féltette volt férje viselkedése miatt. Varga Judit a Frizbi című bulvárműsorban számolt be hányattatásairól, és eközben azt is elismerte: volt, hogy felpofozta férjét. Tekintve, hogy Varga kormánytagként közbizalmat élvezett, Dömötör Csaba logikája szerint már ez a pofon is közügynek számítana.

Nem válaszolnak

Az államtitkárt akkor kérdeztünk, amikor sokadik alkalommal próbáltunk sikertelenül bejutni a Kormányinfóra. A Magyar Hang újságírói rendszeresen jelzik regisztrációs kérelmüket az eseményt koordináló Kormányzati Tájékoztatási Központnál, ami nem is reagál a második legnagyobb magyar hetilap megkereséseire.