Drogpolitikai vitára hívta Deutsch Tamást a Kétfarkú Kutya Párt

Drogpolitikai vitára hívta Deutsch Tamást a Kétfarkú Kutya Párt

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője (Fotó: Deutsch Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Tisztelt Deutsch Tamás! Tisztelt Képviselő Úr! Mint a Fidesz EP-listavezetőjét vitára hívom önt 2024. április 20-ára, 14 órai kezdéssel. A nyílt vita témája az európai uniós drogpolitika és a marihuána EU-s országokban is egyre gyakoribb legalizációja vagy dekriminalizációja – ezt a meghívást küldte el a kormánypárt politikusának Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetője. 

Az MKKP közleménye szerint a vita a harmadik meghívott fél Mikuláš Peksa, a cseh Kalózpárt európai parlamenti képviselője, aki a marihuána legalizációja mellett foglal állást. A párt a minden év április 20-án megrendezett nemzetközi Million Marijuana March keretében vitatkozna, amit idén is ők szerveznek meg Magyarországon. – Helyszínünk a Bulinegyed egyik jellegzetes pontja, az erzsébetvárosi Madách tér. Így reméljük, hogy nem csak EP-listavezetőként, hanem a Fidesz erzsébetvárosi alapszervezetének elnökeként és a kormánypárt bulibárójaként is eleget tesz kérésünknek – írta Deutschnak szóló meghívásában Le Marietta.

Deutsch Tamás más témában, korábban már jelezte, hogy ha az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása véget ér, kész vitázni „minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel”, kérdés, erre a drogpolitika kapcsán is nyitott lesz-e.