Dunaferr: se víz, se net

Dunaferr: se víz, se net

Munkások tüntetnek az elmaradt bérükért a Dunaferr előtt 2024. augusztus 12-én (Fotó: Vasas Szakszervezeti Szövetség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kedden bejelentett gyárindítás után szerdára megszűnt a víz- és az internetszolgáltatás a Dunaferrnél – közölte a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, amely mély felháborodását fejezte ki a történtek miatt. Az érdekképviselet azt is hozzátette, hogy a munkavállalók már hónapok óta fűtés és melegvízszolgáltatás nélkül végzik munkájukat.

A szövetség közleményében az áll, hogy az Európai Üzemi Tanács delegáltjai a szerdai online megbeszélésen tájékoztatták a tulajdonos Liberty európai vezetőit a kialakult helyzetről. A Portfolió úgy tudja, a vízhiány miatt hazaküldték a gyárban dolgozókat, a Dunaferr iskolából pedig a diákokat – őket is hasonló okból. A lap arról is beszámolt, hogy a Liberty Dunaújváros menedzsmentje az elmúlt hetekben áttekintette az üzem novemberi újraindításának lehetőségeit, és a terveik szerint a késztermékgyártás a technológiai sorrendet követve, november közepétől fokozatosan indul újra.

Címkék: szakszervezet, Dunaferr