„Egy dolgot látni kell, 2026-ban koalíciós kényszer lesz és ezt Magyar Péter is tudja”

„Egy dolgot látni kell, 2026-ban koalíciós kényszer lesz és ezt Magyar Péter is tudja”

Kunhalmi Ágnes, az MSZP újra megválasztott társelnöke (Fotó: MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy biztos: Orbán még mindig hátradőlve kávézik, mert a Fidesz tábora továbbra is egységes és lényegében meg sem érintette az, ami történik – ezt írta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke Magyar Péter szombati demonstrációja után. Egyben üzent is a NER-rel szembeforduló politikusnak, tiszteletben tartja a nyilvánosságban vívott harcát, „egy dolgot azonban tisztán látni kell: legkésőbb 2026-ban a jelenlegi választójogi törvény miatt koalíciós kényszer lesz, és ezt, ha valaki, akkor Magyar Péter úr is tudja”.

A szocialista politikus tiszteletben tartja azokat a liberálisokat, kiábrándult pártnélkülieket és a kiábrándult jobboldali demokratákat is, akik ma érdeklődve figyelik Magyar Pétert, viszont számára bármilyen koalíció a következő országgyűlési választásokra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandóak együttműködni. – Egy baloldali, szociáldemokrata pedig nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán – fogalmazott.

Korábban már Gyurcsány Ferenc is nekiment Magyar Péternek azzal, hogy vannak választók, vannak választók, akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét, soha nem szavaztak a Fideszre és még nem fáradtak el a küzdelemben, nem bízzák azt tegnapi ellenfeleikre.