Egy gyermekotthon-vezető indulna a vírustagadó párt színeiben képviselőjelöltként

Egy gyermekotthon-vezető indulna a vírustagadó párt színeiben képviselőjelöltként

Zeke Zoltán tubazenész, a Normális Élet Pártja képviselőjelöltje Fejér megye 3. választókerületében. Forrás: A Goldsman Tamás & Zeke Zoltán gitár-tuba duó közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Gődény György korábbi kamupárt-alapító nevével fémjelzett Normális Élet Pártja (NÉP) a helyi gyermekotthon vezetőjét, Zeke Zoltán tubatanárt indítja az április 3-i országgyűlési választásokon a bicskei központú választókerületben (Fejér megye 3.).

A Normális Élet Pártja és vezetője leginkább az oltás- és vírusszkepticizmusáról ismert, valamint arról, hogy az idei választási folyamatban sok egyéni jelöltjüket utasították vissza az ajánlásaik körüli gondok miatt a választási bizottságok. Ezzel együtt a Gődény-pártnak jelenleg 87 bejelentett, azaz megfelelő számú ajánlással rendelkező képviselőjelöltje van, így a Fideszen, az ellenzéken és a Mi Hazánkon kívül várhatóan ők is országos listát állíthatnak.

A vírustagadó párt bicskei jelöltjének személye azért érdekes, mert a gyerekotthon vezetőjeként a hivatalos egészségügyi álláspontot volna szükséges képviselnie például az oltások tekintetében. Az ötven éves Zeke 2004 óta él Bicskén, 2015 óta dolgozik a fővárosi önkormányzat által fenntartott Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. Előszőr nevelőként, majd 2017-től a gyermekotthon iskolájának vezetőjeként alkalmazták. Tavaly szeptembertől látja el az egész intézmény vezetői feladatait.

A férfi úgy nyilatkozott lapunknak, hogy azért lett politikus, mert „megunta a hallgatást”. Azt is elárulta, hogy a Gődény-párt iránti rokonszenve volt előbb, az, hogy képviselőként elindul, aztán jött. Tenni akar érte, hogy „ebben az országban mindenki jól érezhesse magát”.

További, a pártja és az ő oltás- és vírustagadásra vonatkozó kérdéseinkre már nem válaszolt, azt írta, „jelenleg minden szabadidejét leköti az aláírásgyűjtés”. A Fejér megyei 3-as választókerületben Zeke volna a hatodik induló, öten már leadták az ajánlásaikat: Tessely Zoltán a körzet jelenlegi képviselője ismét a Fidesz-KDNP színeiben indul, az összellenzéki induló pedig Balázs Péter DK-s önkormányzati képviselő. Rajtuk kívül ott még a rajtvonalnál Hegedüs Pál (Mi Hazánk), Könyves Pál (VV Tommyboy, a Gattyán-párt színeiben) és Mészáros László („az igazi Mészáros”, Magyar Kétfarkú Kutyapárt).

Ezeket kérdeztük volna még Zeke Zoltántól, de nem kaptunk tőle választ:
1. Egyetért-e a NÉP és vezetője, Gődény György vírus- és oltásszkeptikus álláspontjával?
2. Mennyire befolyásolta NÉP és vezetője, Gődény György vírus- és oltásszkeptikus álláspontja, hogy poltikai pályára lépett és hogy a NÉP színeiben indul?
3. Mi a véleménye Önnek a koronavírus-járványról? Létezik a vírus, vagy arról Önnek különvéleménye van? Mi a véleménye a koronavírus elleni oltásokról és arról, hogy szükséges-e beoltatniuk magukat az embereknek? Ön beoltatta magát? Mi a véleménye a maszkviselésről mint a járvány elleni védekezésről? Javasolja ennek viselését?

A bicskei gyermekotthon korábbi vezetője, Vásárhelyi János botrányos körülmények között távozott, miután büntetőügyében bebizonyosodott: napi szinten zaklatott és erőszakolt meg gyerekeket, akik akkor csak 10-17 év közöttiek voltak. Ezért nyolc év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélték. A férfit még a pedofil ügy kiderülése előtt, 2016-ban, a Fidesz -kormány a Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntette ki.