Egy kőbányai söröző „titokban” kinyitott, de ideiglenesen bezáratták

Egy kőbányai söröző „titokban” kinyitott, de ideiglenesen bezáratták

A Kormany.hu által közreadott képen Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én (Fotó: MTI/Kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harminc napra ideiglenesen bezárattak egy kőbányai sörözőt, amely a tiltás ellenére sem volt a szabályoknak megfelelően zárva – hangzott el az operatív törzs csütörtöki online tájékoztatóján. Kiss Róbert rendőr alezredes azt mondta, hogy a rendőrségre érkezett lakossági bejelentés után mentek ki a vendéglátóhelyhez és bár az kívülről zártnak tűnt, valójában négyen is voltak bent, akik szeszes italt fogyasztottak.

Az elmúlt 24 órában egyébként a rendőrök 337 esetben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt, így a jogszabály hatályba lépése óta már meghaladta a 30 ezret az ilyen típusú rendőri fellépések száma.

Galgóczy Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a tájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az adatok alapján a járványt „féken tudjuk tartani”, ezért továbbra is fontos, hogy a korlátozó intézkedéseket mindenki betartsa.

Közben befejeződött az egészségügyi dolgozók oltása, a vakcinák beadása most az idősotthonokban és a szociális intézményekben zajlik. – Csütörtökön tehát egy hatalmas oltási kampány indult, amely összesen 1845 intézményt érint – fogalmazott a szakember, hozzátéve, hogy ezek többségében idősotthonokat jelent, de van köztük pszichiátriai intézet is. 143 oltócsapat dolgozik és csak csütörtökön 13 ezer embernek adják be a tervek szerint a vakcinát.

Csütörtök reggelre egyébként 1569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 363 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 291 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 249 003 fő, az aktív fertőzöttek száma 102 156 főre csökkent. 3669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már délelőtt bejelentette, a november óta hatályban lévő korlátozó szabályok március 1-jéig érvényben lesznek.