Egy püspök állt csak ki Balog Zoltán mellett

Egy püspök állt csak ki Balog Zoltán mellett

Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszédet mond a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján 2024. január 27-én. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába kapott 86 százalékos támogatást a kegyelmi botrányban játszott szerepe miatt bírálatok alatt álló Balog Zoltán püspök a református egyház keddi tanácskozásán, a legnagyobb református egyházkerület vezetője, Fekete Károly, a tiszántúli református egyházkerület püspöke lemondásra kérte Balogot a zsinat elnöki posztjáról. Fekete Károllyal értett egyet Pásztor Dániel tiszáninneni püspök, ő is azt szeretné, ha távozna Balog – írta a Népszava.

A volt miniszter mellett így csak egy püspök állt ki: Steinbach József, a dunántúli egyházkerület vezetője, aki azzal védte püspöktársát, hogy „ha Balog jó volt akkor, amikor támogatásokat szerzett az egyháznak, legyen jó a mostani nehezebb időkben is”. Balog Zoltán kedden ismerte el, hogy ő támogatta a bicskei pedofilügyek eltussolásában játszott szerepe miatt elítélt K. Endre kegyelmi kérvényét, ami végül Novák Katalin köztársasági elnök és a kegyelmet ellenjegyző Varga Judit akkori igazságügyi miniszter bukásához vezetett.