Elfogyott a sör a Balatonnál

Elfogyott a sör a Balatonnál

Horgászok a balatonfenyvesi strandon (Fotó: MTI / Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy balatoni kocsmában nemrég így intették helyes viselkedésre a két hónapnyi kényszerszünet után visszatérő vendégeket: inni lehet, kinn a sörpadoknál pedig maszk sem kell. De részegen ölelkezni tilos! Telt-múlt az idő, az emberek ittak-ittak, egyre hangosabbak voltak. Aztán éjfél körül elkezdtek részegen ölelkezni. Egy perc sem telt el és olyan hirtelen termett ott két rendőr, mintha tanító-nevelő célzattal álltak volna lesben valahol.

(...)

A büféssel legutoljára másfél héttel korábban találkoztam. Akkor azt mondta, hogy ez a nyár bizony „megy a levesbe”. Ha ki is nyithatnak, azt elképzelni sem tudja, hogyan lehet majd egy fülledt Balaton-parti bódéban maszkban és gumikesztyűben hekket, lángost, palacsintát sütni.

(...)

Néhány községgel arrébb, csendesebb vidéken, a Balaton középső medencéjében járunk. A tömeg itt is akkora, mint máskor június közepén. A büfében elfogyott a sör. – Valósággal megrohantak minket, a sör pillanatnyilag hiánycikk, másutt sincs – mondja a kiszolgáló. – Ilyen a hetvenes évek óta nem volt itt.

(...)

Hogy azonban a korábbi évekre jellemző, jelentős zaj- és környezetszennyezéssel járó gigaprogramokra feltétlenül szükség van-e, az már közel sem ennyire egyértelmű. A helyieknek, a családdal nyaralóknak például nyilvánvalóan sokkal inkább szenvedés, mint öröm a hajnalig szóló gépzene, a részeg üvöltözés.

Hogyan élték meg a Balaton partján büfét és vendéglátóhelyeket üzemeltetők a kijárási korlátozásokat és az újranyitást? Ez az év már „megy a levesbe” vagy segít a külföldről vélhetően belföldre terelődő turizmus? Mit gondolnak a nagyobb zenei fesztiválok elmaradásáról? Mekkora gondot okoz az idegenforgalmi adó kiesése? A válaszokat megtalálják a teljes riportunkban, amelyet a Magyar Hang május 15-én megjelent 2020/20. számában olvashatják.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 20. számban? Itt megnézheti!