Elkelt a sávolyi Balatonring

Elkelt a sávolyi Balatonring

Ez lett volna a pálya helye. (Forrás: Wikipedia) 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hét év vergődés után befejeződött a sávolyi MotoGP beruházására létrehozott cég felszámolása. A spanyol Sedesa projektje kútba esett, a felszámolás után a 200 hektáros, versenypályának szánt terület spanyol kézben maradt – írja a 24.hu.

A felszámolás eredményhirdetése alapján nettó 664,3 millió forintos ajánlattal vitték el az ingatlant. A 24.hu megtudta, a legnagyobb hitelezőé, a Sávolyi Termálcentrum Kft.-é lett a terület, és a földhivatali dokumentum azt mutatja, hogy a tulajdoni lapra már át is vezették a tulajdonosváltást. Ezzel befejeződött a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. hét éve húzódó felszámolása; a bíróság a cég törlését is elrendelte.A portál megpróbált kapcsolatba lépni a vevő spanyol befektetővel, de csak annyit üzentek vissza, hogy nem kívánnak újságírói megkeresésre válaszolni, így arra a kérdésre sem felelnek, miként tervezik a terület hasznosítását. Keresték a sávolyi önkormányzatot is, megkapták-e a 292 millió forintnyi, összes követelésüket, illetve tudnak-e már valamit a terület hasznosításáról, de nem reagáltak.

Címkék: motor, Sávoly, Balatonring