Elmondta az LMP, mit tennének, ha sikerülne leváltani Orbán Viktort

Elmondta az LMP, mit tennének, ha sikerülne leváltani Orbán Viktort

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnökei (Fotó: Schmuck Erzsébet / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP úgy látja, Orbán Viktor miniszterelnök 2022-es leváltása nem cél, hanem eszköz arra, hogy Magyarországot társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható pályára lehessen állítani – mondta Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke online sajtótájékoztatón vasárnap.

Kiemelte, haladéktalanul neki kell kezdeni a „hatékony klímaalkalmazkodási feladatok számbavételének és neki kell fogni az egyes ágazati alkalmazkodási cselekvési tervek végrehajtásának, amelyhez biztosítani kell a szükséges forrásokat”.

Kanász-Nagy Máté, az LMP másik társelnöke kijelentette: „Paks 2-t le kell állítani!”. Azt mondta, „az orosz hitelből finanszírozott paksi beruházás az elmúlt száz év legrosszabb üzlete”, az arra szánt több száz milliárd forintot ugyanis a megújuló energiaforrások bővítésére, valamint épületszigetelési és energetikai hatékonysági programokra kell fordítani, hozzátéve, feloldanák a szélturbinák létesítésének tilalmát és a napenergia beruházásokat a háztetőkre terelnék az „értékes zöldfelületekről”. Schmuck Erzsébet elmondta, az LMP adót vetne ki a mezőgazdasági nagybirtokokra és támogatná a kis családi gazdálkodókat, valamint csökkentenék a növényvédőszerek és a műtrágya felhasználását.

Kanász-Nagy Máté közölte, a légszennyezettség mérsékléséért csökkentenék a nagyvárosok autóforgalmát, minél előbb bevezetnék a dugódíjat, növelnék a biciklisávok számát és fejlesztenék a tömegközlekedést. –Az LMP emellett zöldfelületi moratóriumot vezetne be, így csak kivételes esetben lehetne beépíteni a zöldfelületeket – mondta Schmuck Erzsébet, hozzátéve, 2030-ra legalább 27 százalékra növelnék az erdőterületek arányát. Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta továbbá, nemet mondanak a nagyvállalati lobbira és elutasítják a nagy nemzetközi szabadkereskedelmi egyezményeket.