Erős széllel betör a hidegfront

Erős széllel betör a hidegfront

Esőcseppek egy autó szélvédõjén Jármi településen 2020. december 28-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken nagyrészt erősen felhős, borult lesz az ég, majd az éjszakai órákban frontfelhőzet helyeződik fölénk. Éjszaka az északi megyéket csapadékzóna éri el, amely pénteken fokozatosan dél felé halad. A csapadék a nap második felében fokozatosan a déli és a középső tájakra korlátozódik. Jobbára eső lesz a jellemző, de elsősorban a magasabban fekvő helyeken, illetve az észak-keleti tájakon havas eső, hó is hullhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Napközben a szél észak-nyugatira fordul, akkor főként az Észak-Dunántúlon erős, néhol, a Bakonyban és a Balaton környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az északi megyékben általában 3 és 8, másutt 8 és 13 fok között várható, az északi megyékben a nap első felében áll be a maximum.

Péntek délelőtt megérkezik a hidegfront, a frontérzékenyek erős panaszokat tapasztalhatnak, gyakori a fejfájás, a vérnyomás ingadozása, a rosszullétek és alvászavarok. Másoknál erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás