Ezúttal a Közép-Budai Tankerület előtt tüntetnek a tanárokért

Ezúttal a Közép-Budai Tankerület előtt tüntetnek a tanárokért

Tüntetés a Közép-Budai Tankerület előtt (Kép: Facebook-esemény)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn reggel a Közép-Budai Tankerület Kacsa utcai épülete előtt tüntet 100-200 szülő és diák, miután a tankerület több, a polgári engedetlenségben résztvevő tanárnak figyelmeztető levelet küldött ki a múlt heti akció után – számolt be róla a Telex. A szervezők petíciót szeretnének átadni a tankerület vezetőjének, Hajnissné Anda Évának.

Az egyik szervező szülő azt nyilatkozta a lapnak, azért demonstrálnak, hogy kifejezzék a felháborodásukat a tanárokkal, és a szülőkkel, illetve diákokkal szembeni méltatlan bánásmód miatt. A szervezők azt a választ kapták, hogy hárman bemehetnek a nyilatkozatukkal. Előbb azonban felolvasta még Nagy Zsolt színész a petíciót kint a résztvevőknek. 

A petícióban többek közt az olvasható: „Sajnálattal értesültünk arról, hogy Ön a múlt héten olyan levelet küldött tanárainknak, melyben súlyos következményekkel – mondjuk ki – kirúgással fenyegeti őket, ha továbbra is fel merik emelni a hangjukat, azaz ha nem az iskolában veszik fel a munkát, hanem a társadalom nyilvánossága előtt tanítanak”. Az alábbiakat követelik:

• Teljes mértékben állítsák vissza a tanárok sztrájkjogát, hogy megfelelő jogi keretek között képviselhessék az oktatás, diákok és tanárok érdekeit!
• Azonnal rendezzék a pedagógusok fizetését!
• Normalizálják a tanárok munkakörülményeit és az iskolák működését!
• Töröljék a demonstrációval kapcsolatos listáikat és ezt dokumentálják, illetve ezzel kapcsolatos adatkezelési eljárásukat tegyék közzé a weboldalukon!
• Üljön le a PDSZ-szel (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével) érdemben tárgyalni Pintér Sándor közoktatásért felelős miniszter!
• „A KK – és ezen belül a Közép-Budai Tankerületi Központ – mivel közpénzből működik, ezért elsősorban nekünk: a szülőknek, a tanároknak és a társadalomnak tartozik elszámolással. Ezért elvárjuk Öntől, hogy a pedagógusok és gyermekeink érdekeit képviselje, és az ellenük irányuló magatartással és tevékenységgel hagyjon fel. Amennyiben ezen feladatát bármilyen okból nem képes ellátni, úgy követeljük az Ön azonnali hatállyal való lemondását!”

Legutóbb pénteken volt pedagógusok mellett kiálló tüntetés, akkor a demonstrálók elkísérték a Külső-Pesti Tankerületi Központhoz a Karinthy Gimnázium tanárait, akiket figyelmeztetésben részesítettek, miután ők is polgári engedetlenségben vettek részt.

Címkék: tüntetés, oktatás