Farkas Örs: Néhány fotó erejéig levettem a maszkot, ez hiba volt

Farkas Örs: Néhány fotó erejéig levettem a maszkot, ez hiba volt

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője (Fotó: Farkas Örs Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Tegnap este részt vettem a Ferencváros-Újpest mérkőzésen. A meccs alatt az előírásoknak megfelelően rajtam volt, ugyanakkor néhány fotó erejéig levettem a maszkot, ez hiba volt ” – ezzel a beismeréssel kezdődik Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének vasárnapi Facebook-posztja, amelyre azután kényszerült, hogy a 444.hu felfedezte és közzétette Farkas maszk nélkül készített szelfijét a közösségi oldalán.

Elnézéskérő posztjában még arról is írt, hogy a maszk viselésére vonatkozó szabályok fontosak és nagy mértékben hozzájárulnak a járvány elleni eredményes védekezéshez. Amúgy az ominózus fotót már eltüntette az oldaláról.

https://www.facebook.com/farkasors/posts/191042319148832

Mint ismert, a kormány péntektől kötelezővé tette a maszkviselést résztvevők számára minden szabadtéri sportrendezvényeken és demonstráción. A kormányrendelet a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezetők, a versenybírók és a segítőik számára felmentést adott a maszkviselés a alól és azt engedte meg, hogy a gyűléseken a felszólalók maszk nélkül mondhassák el a beszédüket.

Amint azonban lapunk is megírta, az NB I. nyolcadik fordulójának három szombati mérkőzésén nem sikerült a szabályokat maradéktalanul betartani, egyik mérkőzésen sem teljesült a publikum százszázalékos maszkhasználata. A Ferencváros-Újpest mérkőzésen – ahol Farkas Örs is szurkolt – jó páran nem tettek eleget a maszkviselési szabályoknak. A közvetítésen többen is vagy nyakra húzott maszkban szotyoláztak a tömegben ácsorogva, de látszott az is, hogy sokan még arctakarásra alkalmas eszközt sem vittek ki magukkal az Üllői útra.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint 15 789 néző volt a mérkőzésen, ahol a címvédő és listavezető Ferencváros 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet.