Fegyvert akart szerezni a rendőrtől egy férfi

Fegyvert akart szerezni a rendőrtől egy férfi

Rendőrtől akart fegyvert szerezni Fotó: KNYF

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Filmbe illő módszerrel próbálta megszerezni egy férfi egy rendőr fegyverét Budapesten. A rendőrségi kisbusz mögött várakozó rendőrökhöz lopózott oda, majd megpróbálta az egyikük nadrágszíjra erősített fegyverét kihúzni a tokból. A rendőr a markolást vette észre, de sikerült megakadályoznia, hogy a támadó kirántsa a fegyverét.

Az eset péntek délután történt az egyik fővárosi bevásárlóközpontnál lévő buszpályaudvarnál. A rendőrnek négy társa sietett a segítségére, a férfit megbilincselték. Az esetről videót is közzétett a központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A főügyészség azt írta, hogy a 24 éves férfi célja a szolgálati lőfegyver és az abban lévő 14 darab lőszer megszerzésével az volt, hogy a szolgálati járműnél várakozó rendőröket megölje.

A főügyészség készenlétes ügyésze elrendelte az elkövető őrizetét, és emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen. A gyanúsított elismerte, hogy meg akarta szerezni a rendőr fegyverét, de azt tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket.

A bíróság időközben elrendelte a támadó előzetes letartóztatását. A terhére rótt bűncselekményért egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést kaphat.