Fekete-Győr András eladományozza a gyermeke után járó családi pótlékot

Fekete-Győr András eladományozza a gyermeke után járó családi pótlékot

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fekete-Győr András egy hevesi faluban élő kislányt fog támogatni a családi pótlékukkal, egészen addig, míg a fiatal le nem érettségizik – derült ki a Momentum politikusának Facebook-bejegyzéséből. „A családi pótlékunk Katikáé lesz” – közölte a politikus.

A Momentum országgyűlési képviselője azt írta, nemrég egy hevesi faluban élő 14 éves kislánnyal, Katikával, és az édesanyjával beszélgetett hosszan. Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy a hevesi család ugyanannyi családi pótlékot kap, mint amennyit ő és felesége a gyermekük után. „Miközben a most következő időszak még nehezebb lesz Katika családjának. Eközben tudom, hogy az én kisfiam boldogulása és biztonsága jelenleg nem a családi pótlékon múlik, szerencsésebb a starthelyzete. (…) Ezért is lesz büszke arra a kisfiam, hogy az utána járó családi pótlékot egészen addig Katika kapja, míg ez a törekvő kislány le nem érettségizik” – írta Fekete-Győr András.

A Momentum korábbi elnöke a posztban azt kérte, hogy akinek a gyermeke jóléte a családi pótlék összege nélkül is biztosított, az utalja el ezt egy olyan családnak, ahol nagyobb szükség van rá.

A családi pótlék egy egygyermekes család esetében havi 12 200 forint. Ez az összeg az Államkincstár honlapja szerint 2009. január elseje óta nem változott.