Fekete-Győr András: Nem vállalunk „díszpozíciókat”

Fekete-Győr András: Nem vállalunk „díszpozíciókat”

A Momentum frakciója a Parlament előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letették az esküt a Momentum parlamenti képviselői, utána viszont kivonultak az Országgyűlés alakuló üléséről. Fekete-Győr András frakcióvezető később az Országház előtt arról beszélt, hogy Magyarország felemelkedéséért fognak dolgozni, figyelmüket „ellentétben a Horthy-, a Kádár- és az Orbán-rendszerrel” a magyar emberek egészségére, tudására és megélhetésére fogják fordítani. Azt is mondta, hogy a parlamenten kívül „a változást akaró közösség mozgósításával és megszervezésével” foglalkoznak majd, de a parlament falain belül is „hazafias és haladó szellemű” alternatívát fognak állítani.

Az ellenzéken belül is vitát kavart, bizottsági tisztségek kapcsán a politikus azt mondta, hogy ők „díszpozíciókat” nem vállalnak, itt említette a parlamenti alelnöki és jegyzői tisztség mellett a bizottságok irányítását is. Ugyanakkor a képviselőik a szakbizottságokban dolgozni fognak.

Fekete-Győr András abban nem látott problémát, hogy pártja korábban még kijelentette, hogy nem vesz részt az alakuló ülésen, majd ezt mégis megtette. Arra hivatkozott, hogy miután a többi ellenzéki párt nem kívánt részt venni ebben az akcióban, így változtattak korábbi álláspontjukon, de az alakuló ülés nagy részét így is bojkottálták. A kérdés – mint ismert – szakításhoz vezetett Hadházy Ákossal, aki mégsem ül be a momentumos frakcióba, ám Fekete-Győr András szerint a jövőben is szoros együttműködést képzelnek vele és ügyek mentén együtt dolgoznak majd.

Hétfőn alakult meg az új Országgyűlés, a parlamenti képviselők le is tették az esküt. Az ünnepélyes ceremóniáról ITT olvashatnak bővebben.