Felhők minden mennyiségben, ez vár ránk szerdán

Felhők minden mennyiségben, ez vár ránk szerdán

Zivatarlánc felhőzete Nagykanizsa felett 2020. március 3-án, képünk illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Több helyen várható záporeső, szórványosan zivatar is kialakul – írja szerdai előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek, egyébként csak helyenként élénkül meg az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható. Késő estére általában 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint szerdán északnyugat felől egy gyenge hidegfront érinti térségünket. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A megélénkülő szél fokozhatja a fejfájósok panaszait, emellett ingerlékenységet okozhat.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, szerdára virradóan és kora délelőtt több helyen, délután inkább már csak délen és helyenként a középső tájakon fordulhatnak elő záporok, zivatarok következtében vizes, csúszós útszakaszok. Az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, illetve erős széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Zivataroktól függetlenül is megélénkülhet helyenként az északias szél.

Címkék: időjárás