Feszültség a rendőrségen belül

Feszültség a rendőrségen belül

Több mint 800 próbaidős rendőr eskütétele 2015-be (Fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hátrál a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ); hiába múlt már el a karácsony, továbbra is el akarják érni, hogy a hivatásosoknak nyújtott egyszeri, bruttó félmilliós jutalmat minden rendőrségi dolgozó megkaphassa.

Az már múlt év végén kiderült, hogy hiába a jól hangzó bejelentés a bruttó 500 ezer forintos plusz pénzről, az nem mindenkinek jár. A hivatásosoknak igen, ám a hagyományos munkaviszonyban, illetve az úgynevezett rendvédelmi igazgatási szolgálat (riasz) keretein belül feladatokat ellátóknak nem, ez 12-13 ezer embert jelent. Márpedig ők együtt dolgoznak, ez értelemszerűen feszültséget is okozott.

Pongó Géza, a szervezet főtitkára a Magyar Hangnak azt mondta, hogy ők továbbra is küzdenek azért, hogy ezt a problémát orvosolják, a Belügyminisztériumnál és az Országos Rendőr-főkapitányságnál is fel fogják ezt hozni. – Jól teljesítés miatt kapták a kollégák ezt az egyszeri juttatást, de az egész állomány jól teljesített – mondta. A minisztériummal és az ORFK-val egyébként folyamatosan vannak egyeztetések, a legközelebbi februárban várható, akkor biztosan szóba fog kerülni ez a téma.

Az M1 Híradójában egyébként az újév első napjaiban mindent megtettek azért, hogy senkinek se legyen kétsége afelől, hogy december 31-ig minden jogosultnak kifizették a juttatást.

M1 Híradó (19:30) A rendőrök félmilliós év végi jutalma Jött az SMS 1 Jött az SMS 2 Jött az SMS 3

Ennek sulykolására nemcsak a kulcsmondatokat – mindenki megkapta a juttatást; rekordidő alatt folyósították – ismételték többször, hanem a nyilatkozóktól is éppen ugyanazokat a könnyen azonosítható tartalmú mondatokat vágták be a híranyagba. Nevezetesen azt, hogy kaptak SMS-t a kormányzati plusztámogatásról. Január 2-án több híradóban is leadták a 3,5 perces hírblokkot. Ebben előbb egy Fejér megyei körzeti megbízott, majd közrendvédelmi előadó munkatársa, később pedig egy katona mondta el, hogyan kaptak SMS-t a pénz érkezéséről, hogy érthetően nagyon örülnek neki.