Gattyán György reagált Márki-Zayra: Önállóan folytatjuk programunk megvalósítását

Gattyán György reagált Márki-Zayra: Önállóan folytatjuk programunk megvalósítását

Gattyán György óriásplakátja (Czeglédy Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Tudomásul vettük az elhangzottakat – így reagált Gattyán György az Indexnek arra, hogy Márki-Zay Péter lényegében elutasította tárgyalási javaslatát. Az ügy előzménye, hogy a Megoldás Mozgalom elnöke hétfőn nyílt levélben fordult az ellenzéki pártok vezetőihez. Ebben többek között arról írt, hogy a kormányváltás „biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása” a célja, éppen ezért egy ötpontos javaslatot fogalmazott meg az összefogás számára, és tárgyalásra hívta a pártvezetőket. Gattyán azt mondta, amennyiben elfogadják a javaslatait, úgy felajánlja segítségét a kormányváltó erők számára.

Márki-Zay Péter az ötletre a Magyar Hangnak reagált. Mint kifejtette, az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok a Fidesz érdekében lépnek fel, céljuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítása. Mindez tehát aligha értelmezhető úgy, hogy Márki-Zayék tárgyalóasztalhoz ülnének Gattyánnal.

Az ellenzéki összefogás vezetőjének nyilatkozatára a politikusi babérokra törő milliárdos az Indexnek kifejtette: „tudomásul vettük az elhangzottakat, mi töretlenül folytatjuk a munkát, mert hiszünk abban, hogy Magyarországnak le kell számolnia a múlttal, és mélyreható változásokra van szüksége”.

A Megoldás Mozgalom elnöke leszögezte, hogy nyílt levele „nemcsak az ellenzéki összefogás vezetőinek szólt, hanem minden, változásért tenni akaró honfitársunknak is, aki komolyan gondolja, hogy a jelenlegi állapotokon változtatni kell”. Amennyiben a most megszólítottak nem csatlakoznak hozzájuk a korábban megjelölt január 17-i határidő lejártáig, akkor önállóan folytatják programjuk megvalósítását.

Gattyán Györgyöt arról is megkérdezték, hogyan áll a szervezetépítés néhány hónappal a választások előtt. Állítása szerint a pártja működik, „a szervezet hatékony” és néhány tagot is megnevezett. A Megoldás Mozgalom programtanácsának elnöke például dr. Szatmári Péter, aki a Gattyánék cége által fenntartott Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese is egyben. Szintén a mozgalomban dolgozik dr. Bajusz Krisztina munkajogász is, aki a társadalmi és szociális ügyekért felelős alelnökként segíti a munkájukat. Két jelenlegi üzlettársa, a Teqball alapítói, Borsányi Gábor és Huszár Viktor is alelnökként tevékenykedik a mozgalomban. Előbbi a sport- és szabadidőügyekért, utóbbi pedig a digitalizációért felel. 

Konkrét számot nem árult el arról, hány tagja vagy aktivistája van a decemberben bejegyzett pártnak, azonban azt mondta, hogy „a támogatók köre egyre gyarapszik”. Azt ugyanakkor nem közölte, hogy hány választókerületben fognak indulni a mozgalom jelöltjei, csak annyit, céljuk hogy minél több helyszínen legyenek jelen.