Márki-Zay Péter üzent Gattyán Györgynek

Márki-Zay Péter üzent Gattyán Györgynek

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok a Fidesz érdekében lépnek fel, céljuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítása – így fogalmazott a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, amikor Gattyán György tárgyalási javaslatáról kérdeztük. Habár a miniszterelnök-jelölt ezt konkrétan nem mondta ki, azért eléggé egyértelműen utalt rá, hogy nem fognak egyeztetni a digitalizációt a zászlajára tűző milliárdossal.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy nyílt levelet intézett az ellenzéki összefogás vezetőihez Gattyán György, a Megoldás Mozgalom alapító-elnöke. Ebben egyebek mellett arról ír, hogy célja a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása. Azt szeretné, hogy „hazánk ténylegesen átlépjen a 21. századba”, ezért javaslatokat fogalmazott meg és tárgyalásra hívta az ellenzéki pártokat.

Márki-Zay Péter lapunknak ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy bárki jelentkezik azért, hogy az összefogott ellenzéket támogassa, azt mindig örömmel veszik. Az önkormányzatok és az államigazgatás digitális irányú fejlesztése és a szolgáltatásaik hatékonyabbá tétele pedig még a céljaikkal is egyezik, a digitális Magyarország fejlesztésére vonatkozó programjuk kidolgozása már zajlik.

Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szavai szerint „a különböző, az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok általában a Fidesz érdekében lépnek fel”, sok közülük a Fidesz reklámfelületein kommunikál. – Az ő indulásuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítását és megosztását szolgálja – mondta, hozzátéve, hogy egy dolgot kell tudomásul venni: „egy kérdés lesz áprilisban, Fidesz vagy nem Fidesz”. – Aki nem az összefogott ellenzékre adja a szavazatát, az a Fidesz korrupt, egyre inkább pártállami struktúrájának a hatalmon maradását szolgája – fogalmazott.

Konkrét kérdésünkre, hogy Gattyán Györgyöt is a Fidesz érdekében fellépő pártok közé sorolja-e, Márki-Zay Péter annyit mondott, hogy az általa elmondottakból szerinte egyértelmű, hogy „ki hová tartozik”.

A pártot alapító milliárdos egyik javaslatát konkrétan ki is emelte, mégpedig azt, hogy a kormányváltást követően, azonnali (további) 10 százalékos alapbéremelést kell végrehajtani az állami közoktatásban dolgozók részére, a jelenlegi egyházi támogatások terhére. Márki-Zay Péter szerint ha valaki az egyházi intézmények juttatásait akarja csökkenteni, annak a feszültségkeltés lehet a célja, béremelés ugyanis nem történhet az egyházi intézmények kárára. Mint mondta, az ellenzék közös programja a szektorsemleges finanszírozásra épül.