Gréczy Zsolt pert nyert a Pesti srácokkal szemben

Gréczy Zsolt pert nyert a Pesti srácokkal szemben

Gréczy Zsolt (Fotó: Gréczy Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lehet zaklatásnak minősíteni Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció politikusa és Palányi Nóra – a Mi Hazánk párt országgyűlési munkatársa – közötti levélváltást – számolt be a bíróság ítéletéről a párt sajtóirodája. Emlékezetes, a portál – más kormányközeli sajtótermékkel együtt – zaklatásként tálalta azokat az üzeneketet, amelyeket Gréczy Zsolt küldött a nőnek.

A cikkek miatt a portállal szemben indított sajtóhelyreigazítási eljárásban Gréczynek adtak igazat. A pártnak a másodfokú eljárásról szóló beszámolója szerint Palányi a bíróság előtti állításaiba többször belezavarodott. Volt amikor azt mondta, lehet, hogy rosszul emlékezett. A másodfokú bíróság ítélete szerint a két fél közötti, alig pár napos levelezés kapcsán „a felperes üzeneteit, magatartását a szó köznapi értelmében véve, okszerűen zaklatásnak minősíteni nem lehet. Az alperesi írás szerinti szexuális jellegű zaklatásként való ábrázolás, leírás pedig egyértelműen valótlan tények híresztelésének minősül”.

A bíróság ítélete jogerős, ez azt jelenti, hogy a portálnak helyreigazítást kell közölnie. Azt is írták, hogy Gréczyt a perben a Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda képviselte.

A DK politikusa tavaly év végén lemondott parlamenti mandátumáról, amiért az azt megelőző napokban intim fotók jelentek meg róla, illetve felmerült a zaklatás is a nevével összefüggésben. Azóta egyébként már több helyreigazítási pert is megnyert.