Gy. Németh: állami támogatások levonásával hajtanák be Budapest tartozását

Gy. Németh: állami támogatások levonásával hajtanák be Budapest tartozását

Metrószerelvény érkezik az M3-as metróvonal felújított Arany János utcai állomására az átadóünnepsége napján, 2023. március 20-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elveheti Budapest állami támogatását a kormány egy fideszes módosító szerint, ha a főváros nem fizeti be a szolidaritási adót – írta pénteki sajtóközleményében Gy. Német Erzsébet a Telex híre szerint. A DK országgyűlési képviselője azután adott ki kommünikét, hogy a Törvényalkotási Bizottság pénteki ülésére módosító javaslatot nyújtottak be a fideszes képviselők a költségvetést megalapozó törvényhez.

E javaslat szerint meg lehetne vonni az önkormányzatoktól az állami támogatásokat olyan mértékben, amilyen mértékben az Államkincstárnak tartoznak. Azaz „ha Budapest nem fizeti be a többszörösére emelt szolidaritási adót Orbánnak, elvehetik akár a BKV állami támogatását is” – fogalmaz Gy. Németh, aki a Törvényalkotási Bizottság tagja.

A portál emlékeztet: Karácsony Gergely főpolgármester áprilisban jelentette be a gazdasági túlélőcsomagot, amelynek része az is, hogy pert indítanak a közigazgatási bíróságon a Pénzügyminisztérium ellen a szolidaritási hozzájárulás miatt, mert jogi álláspontjuk szerint annak mértéke 25 milliárd forinttal több, mint amire a törvény lehetőséget ad.