Gyertyagyújtást szerveznek a Deák téri kettős gyilkosság helyszínére

Gyertyagyújtást szerveznek a Deák téri kettős gyilkosság helyszínére

Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön este, 19 órakor a vérontás helyszínén, a Deák téren emlékeznek meg a péntek hajnalban megkéselt két fiatalról szurkolótársaik – írta Facebook-oldalán a ViolaFidelity újpesti szurkolói csoport, amit a 24.hu vett észre. Mint írják „a gyász mellett üzenjük minden becstelen bűnözőnek, hogy nincs helyük többé a városunkban. A megemlékezésre több rivális szurkolótábor és a Carpathian Brigade tagjai is jelezték részvételi szándékukat, őket is várjuk a Deák térre”.

Mint a bejegyzésben közölték, az Újpest-tábor 17:30-tól gyülekezik Újpest főterén, ide várják a két áldozat barátait, a REAC és a Vízművek szurkolóit is, innen pedig 18 óra után együtt mennek a belvárosba. Arra is kérnek mindenkit, hogy a megemlékezésre sálban vagy maszkban érkezzen, valamint vigyen magával mindenki egy szál virágot vagy mécsest is.

Eközben nyilatkozott a Blikknek a Deák téri késelés gyanúsítottja, Cs. Krisztián egyik családtagja. „Valójában az utca nevelte fel, de verekedni egyáltalán nem tudott, sőt, kifejezetten béna volt. Azért volt nála a bicska, mert attól erősnek érezte magát. Úgy tudom, a bandában volt a példaképe, azért szúrta le a két srácot, mert bizonyítani akart neki” – mondta a lapnak a családtag. Azt is tőle tudja a lap, hogy Cs. édesanyja mélyszegénységbe szülte őt és négy testvérét, többször leadta rokonoknak, akik román kutyának csúfolták a fiút. A rokon szerint egyszer egy pedofil is kivetette a hálóját a fiúra.

A Bors arról ír, hogy Cs. Krisztián barátai „kemény fiúnak” számítottak, akik sosem kerülték a konfliktust, ha kell, az öklüket használták. Az egyik gyanúsított, J. Marcell bokszedzésekre is járt. Testvére, Dani a lap szerint jámborabb, míg Marcell az utóbbi időkben többször verekedésbe keveredett. „Arra gyanakszunk, hogy tolt valamit, mert nagyon megváltozott a viselkedése. Hiába próbált rá hatni a tesója” – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő barátjuk a Borsnak.

A Borsnak Cs. Krisztián anyja is nyilatkozott. „Az biztos, hogy nem mi neveltük a férjemmel gyilkosnak. Van még rajta kívül négy gyermekünk, róluk is gondoskodnunk kell, miközben Kriszt sem hagyhatjuk magára. Hiába próbáltam az előzetes letartóztatásban meglátogatni, még nem engednek be hozzá. Az én testem, az én vérem, ezért érzem a lelkét. Biztos vagyok benne, hogy megbánta, amit tett. Osztozom a gyászolók fájdalmában, ezért a családom és Krisztián nevében szeretnék kimenni a fiúk temetésére” – mondta a lapnak. Az asszony szeretne virágot vinni a két áldozat sírjára, de csak inkognitóban, mert attól tart, ha megtudnák, ki ő, meglincselnék. 

Mint arról lapunk is írt, május 22-én, hajnali fél négy körül a V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két másik fiatalt megszúrt, akik a helyszínen életét vesztették.

A rendőrség múlt péntek délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a verekedésben tízen vettek részt, 90 százalékuknak van rendőrségi múltja, így az elkövetőnek is, főleg kábítószerrel való visszaélés és garázdaság jellegű cselekményekben. A résztvevők 16 és 23 év közötti férfiak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság perceken belül azonosította és elfogta a három férfit, akik közül a kést használót több emberen elkövetett emberölés bűntette, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.