Győrben is újraszámolás jön

Győrben is újraszámolás jön

Pintér Bence (Fotó: Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újraszámlálás jöhet Győrben is, a Telex beszámolója szerint ugyanis a területi választási bizottság elfogadta a polgármesteri küzdelemben alulmaradt Dézsi Csaba András erről szóló jogorvoslati kérelmét. A fideszes politikus hét választókörben kérte ezt, ahol szerinte jogsértések történhettek. Az újraszámlálást hétfőn reggel kezdik.

Győrben a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltje, Pintér Bence 18 297 voksot szerzett a vasárnapi választáson, ezzel ő lett a győztes. Alig maradt le tőle a regnáló városvezető, Dézsi Csaba András, aki 17 857 szavazatot kapott, vagyis a különbség 440. A küzdelemben alulmaradt fideszes politikus szerint a 400 szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak és meg kell vizsgálni, mi lehet ennek a hátterében. Győrben az egyéni körzeteket egy kivételével a kormánypárt jelöltjei nyerték, így a közgyűlésben összesen 14 Fidesz–KDNP-s, 3 TSZV–LMP–Zöldek–Momentum–MSZ-s, 2 Borkaival Közösen a Jövőnkért-, 1 Szentiváni Civilek- és 1 Civilek Győrért-képviselővel kell együtt dolgoznia Pintér Bencének.