Gyula fideszes képviselője és Hollik István is a feljelentő polgármester mellé állt

Gyula fideszes képviselője és Hollik István is a feljelentő polgármester mellé állt

Kovács József, a Fidesz országgyűlési képviselője (Fotó: Kovács József Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn derült ki, hogy Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere személyesen jelentette fel Csóka-Szűcs János helyi ellenzéki aktivistát rémhírterjesztés miatt, amiért a Momentum-tag facebookozó közzétette, hány ágyat kellett kiüríteni a gyulai kórházban.

Csóka-Szűcs Jánost, a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-féle Kossuth Kör gyulai vezetőjét múlt hét szerda hajnalban állították elő, és rabosították a rendőrök egy Facebook-poszt miatt. Végül pénteken a a Békés Megyei Főügyészség tájékoztatott, hogy Csóka-Szűcs János „gyanúsítotti minősége megszűnt”.

Mint az Index észrevette, kedd este Kovács József, a térség fideszes országgyűlési képviselője egy Facebook-posztban kiállt a gyulai polgármester mellett.

https://www.facebook.com/drkovacsjozsef04/photos/a.225792984260446/1548623921977339/

„Meglátásom szerint a mindenkori polgármester feladatai közé tartozik, hogy polgárai védelmében szót emeljen, minden olyan problémára felhívja a figyelmet, amely városának lakosai nyugalmát megzavarhatja, kiemelten egy ilyen járványügyi veszélyhelyzetben” – írta.

Hozzátette: Görgényi Ernő megítélése szerint jóhiszeműen járt el, amikor jelezte a gyulai rendőrkapitányság irányába, hogy a közösségi médiában a lakosságot érintő és aggasztó hírek jelentek meg. „Azt gondolom, innen már nem a polgármester úr felelőssége a további eljárás lefolytatása. Továbbra is feladata egy település vezetőjének párthovatartozástól függetlenül, hogy legjobb tudása és ismeretei szerint járjon el lakossága érdekében. Ebben az ügyben egyeztettem a Fidesz kommunikációs igazgatójával Hollik Istvánnal is, aki teljes mértékben támogatásáról biztosított bennünket” – fogalmazott.

A bejegyzéshez hozzászólt Görgényi Ernő. „Köszönöm szépen a mellettem való kiállásodat! Ez fontos nekem is és a gyulai polgárok közösségének egyaránt” – írta.