Gyurcsány Ferenc: Orbán kudarca a mi kudarcunk

Gyurcsány Ferenc: Orbán kudarca a mi kudarcunk

Gyurcsány Ferenc 2024. április 14-én, az újabb összefogás bejelentésekor (Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Orbán, a szégyenember” címmel tette közzé a miniszterelnökkel kapcsolatos gondolatait Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt kormányfő a közösségi oldalán szombaton. 

– Orbán kudarca a mi kudarcunk. Szégyene akkor is a mi szégyenünk, ha nekünk, úgy konkrétan, semmi közünk hozzá – vélte. Szerinte olyan a helyzet, „amikor a falusi kocsmába nem engedik be Bélát, mert nem odavaló, mert Béla kínos ember, akinek a jelenlétében mindenki pocsékul érzi magát. Ha meg mégis bemegy, akkor a többiek elhúzódnak, csendesebb lesz a beszélgetés, csak arra várnak, hogy menjen már el Béla. (...) A mi Viktorunk olyan, mint Béla”.

Vagyis Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor nem veszi észre, hogy „nem Európa erős embere, hanem a legkínosabb fickó a földrészen”. – Az egyetlen miniszterelnök, aki olyan európai pártszövetségbe vitte be a pártját (Patriots for Europe), amely köré a többiek úgynevezett cordon sanitaire-t húztak. Ez az eredetileg a járványügyben használt francia kifejezés azt az egészségügyi karantént, zárlatot jelenti, amelyet azért állítanak fel, hogy a fertőző betegség ne jusson ki egy körülzárt helyről – fejtette ki. Úgy látja, verheti a mellét Orbán, hogy elfoglalta Európát, ma a 720 fős parlamentben ez a csoport összesen 84 főt számlál, és senki nem áll velük szóba. – Nem Orbán foglalta el Európát, hanem Európa szigetelte el Orbánt – húzta alá.

Arra is kitért, Orbán az EU elnökségét adó soros elnökként a szokás szerint beszédet mondott volna az új Európai Parlament első ülésén, azaz a jövő héten. De a képviselők nem engedték meg neki, hogy akkor szóljon, amikor a többi miniszterelnök, ehelyett a pénteki napra, „az üres padsorok napjára száműzték Orbánt”, aki felismerve a megalázó helyzetet, inkább nem szólal fel. – Csendben marad az Európát eredetileg meghódítani akaró szégyenember. Érzik, hogy nagyon kínos? Szeretnének Béla barátja lenni? És Orbáné? – tette fel a kérdést.

Címkék: Gyurcsány Ferenc