Terrorveszély miatt lefújták Taylor Swift bécsi koncertjeit

Terrorveszély miatt lefújták Taylor Swift bécsi koncertjeit

Taylor Swift amerikai énekesnő-dalszerző első koncertje Eras című turnéjának svájci állomásán, a zürichi Letzigrund Stadionban 2024. július 9-én. (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Ennio Leanza)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus 8-a és 10-e között lett volna Taylor Swift európai turnéjának következő három koncertje Bécsben, ám a szervezésért felelős Barracuda Music terrorveszély miatt lefújta a The Eras Tour osztrák fellépéseit – írja a Reuters. Az osztrák hatóságok szerdán számoltak be arról, hogy két férfit őrizetbe vettek annak gyanújával, hogy merényletet tervezhettek egy Bécshez közeli rendezvényen. Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója ekkor beszélt arról, hogy nyomozásuk során kiderült, az egyik 19 éves gyanúsított fókuszában az Ernst Happel stadionba tervezett Taylor Swift koncertek voltak.

A főigazgató ezt kiegészítette azzal, hogy az osztrák állampolgárságú, a fővárostól délre fekvő Ternitzben letartóztatott férfi az interneten radikalizálódott, és hűségesküt is tett az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek. Társát Bécsben vették őrizetbe. Mindezek után a szervezőknek nem volt más választása, mint a koncertenként várható 65 ezer ember biztonsága érdekében törölni a tervezett fellépéseket.

A Kurier arról írt, hogy a nemrég letartóztatott fiatal terroristák Swift koncertje alatt a stadionon kívül tartózkodó közel 20 ezer embert vették volna célba. Az információk alapján a Ternitzben elfogott 19 éves férfi valószínűleg bombát is készített, a támadás előkészületei pedig állítólag előrehaladott állapotban voltak. A 19 éves férfi a hírek szerint azt tervezte, hogy a stadion előtt lévő szurkolókba autóval hajt majd bele, de felmerült az is, hogy késsel rohan a tömegbe. A Kurier informátorai szerint a támadást az Iszlám Állam akarta magára vállalni. A The Eras Tour következő állomása (ismét) London lesz, ahol Swift augusztus 15-ével kezdődően öt további koncertet ad a Wembley stadionban.

Címkék: koncert, Bécs, Taylor Swift