Ötödik lett Fábián Bettina a nyílt vízi úszók 10 km-es versenyszámában

Ötödik lett Fábián Bettina a nyílt vízi úszók 10 km-es versenyszámában

Fábián Bettina a női 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 8-án.(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fábián Bettina ötödik lett a nyílt vízi úszók 10 km-es versenyszámában, amelyet a Szajnában bonyolítottak le a párizsi olimpián. Fábián sokáig a 10. hely környékén úszott, végül az élmezőnytől némileg leszakadt hármas csoportban, remek hajrával érkezett be az ötödik helyre. A számot a holland Van Rouwendaal nyerte az ausztrál Johnson, a holland Van Rouwendaal és az olasz Taddeucci előtt.

A verseny után Fábián Bettina azt mondta, nagyon örül az 5. helynek, a fordulók messze a legjobban sikerültek, de sokat kivett belőle az áramlással szemben úszás. Emiatt, bár előzetesen úgy gondolta, hogy az érem sem elérhetetlen, a vezető csoport előnyét már nem lehetett behozni a végén. A hajrá nem pontosan úgy jött ki, ahogy tervezte, de arra elég volt, hogy a végén egy hellyel előrébb kerüljön – mondta.