7,1-es erősségű földrengés volt Japánban

7,1-es erősségű földrengés volt Japánban

Földrengés miatt utcára menekült emberek a Kjúsú szigetén fekvő Mijazakiban 2024. augusztus 8-án. Az erős földrengés miatt a hatóságok szökőárriadót rendeltek el Kjúsú keleti és déli partjainál. (Fotó: MTI/AP/Kyodo News)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Japánt csütörtökön, majd szökőárriasztást adtak ki – írja a Japán Meteorológiai Ügynökségre hivatkozva a Reuters. Jelentős károkról egyelőre nem számoltak be, és nem érkezett jelentés arról sem, hogy a földrengést követően bármilyen rendellenesség történt volna az atomerőművekben.

A rengés epicentruma a Japán dél-nyugati részén fekvő Mijazaki prefektúra partjainál fekvő Hjuganada-tengerben volt, 30 kilométeres mélységben. Mijazakiban már fél méter magas hullámokat is észleltek. Az első, 7,1-es erősségű rengés után további 6-ot észleltek a régióban, ám ezek erőssége nem érte el a 5-ös erősséget. Hajasi Josimasza, a kabinet főtitkára azt mondta, hogy három ember megsérült, és földcsuszamlásról számoltak be a Kagosima prefektúrában található Sibusi városában. A földrengést követő sajtótájékoztatóan elhangzott, hogy további rengésekre lehet számítani a következő két-három napban, és arra kérték az embereket, hogy az esetleges szökőár miatt maradjanak távol a parttól.

Címkék: Japán, földrengés