Gyurcsány Ferenc számon kérte, hogy miért hallgat Magyar Péter

Gyurcsány Ferenc számon kérte, hogy miért hallgat Magyar Péter

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter kerüli, hogy érdemben beszéljen kényes, elvi, erkölcsi ügyekről – erről írt hétfőn reggel Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke több példát is felsorolt, amiben szerinte a Tisza Párt elnöke hallgat. Itt említette azt az állítólagos kormányzati szándékot, hogy extra parlamenti helyeket adnának a határon túli magyaroknak, ezt egyébként a kormány cáfolja. Pedig erről épp Magyar Péter beszélt elsők között még júniusban, jelezve, hogy ha ez megtörténik, meg fogják vizsgálni őket, és ha indokolt, bíróságon támadják meg. (A Magyar Hang legfrissebb lapajánló podcastjében Lukács Csabával beszélgettünk arról, hogy vajon mi várhat Magyar Péterre Erdélyben.)

Ugyancsak felvetette Gyurcsány Ferenc, hogy politikustársa „nem hajlandó állást foglalni a kormány gyalázatos genderezésével szemben, ezekben a napokban pedig meg se nyikkan Bese plébános botrányával kapcsolatban”. Pedig a Tisza Párt elnöke erről is megszólalt, kormányzati gumicsontnak nevezte, amivel a nem működő államról és az ipari méretű lopásról akarják elterelni a figyelmet. Azt viszont kiemelte, hogy fideszes politikusok arról beszéltek a Válasz Online-nak: létezik egy dosszié az ügyben, amely a kormányt is megjárta.