Török Gábor: Nem lehet nem észrevenni, hogy Magyar Péter mennyire ügyes

Török Gábor: Nem lehet nem észrevenni, hogy Magyar Péter mennyire ügyes

Orbán Viktor vidáman edz Arnold Schwarzeneggerrel, Magyar Péter homokzsákot pakol

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bármi is legyen az értékrendünk vagy éppen az érdekünk, nem lehet nem észrevenni, hogy Magyar Péter mennyire ügyes – írta Török Gábor politikai elemző a Facebook-oldalán hétfő délelőtt, illusztációként egy olyan képpárhoz, amelyen Orbán Viktor Arnold Schwarzeneggerrel edz, Magyar Péter pedig homokzsákot pakol.

Bevezetéskén arról írt, hogy „a Fidesz ellenzékeként politizáló közvélemény Orbán Viktor első miniszterelnöki ciklusa óta nem érti, nem akarja megérteni, amikor az elemzők arról beszélnek, hogy Orbán Viktor (és stábja) milyen ügyesen, hatékonyan, profin politizál. Az erre utaló mondatokat rendre politikai állásfoglalásként értelmezik, és hisztérikusan tagadják, utasítják el.” Hozzátette, hogy korábban sok reménytelen vitában vett részt, amíg hitt abban, hogy el lehet választani egymástól a megértést (mi történik) és a politikai érzelmeket, értékeket (mit szeretnék, mit tart helyesnek). 

Szerinte amit Magyar Péter a közelgő árvíz kapcsán csinál, az szinte tankönyvszerűen professzionális. „Pont olyan, amilyen a Fidesz politikája, kommunikációja volt évtizedeken keresztül. Nincs persze ebben semmi rendkívüli, különösen nem eredeti, de minden benne van (stratégia, taktika, munka), ami nélkül a politika nem lehet hatékony, sikeres. S miközben ezt látjuk, ha akarjuk látni, azt is érdemes figyelni, hogy mintha a korábbi tanítók oldalán, ezzel párhuzamosan, egyre gyengébb lenne a teljesítmény. A tapasztalat hasznos, a rutin veszélyes – mondta ma Orbán Viktor az árvíz elleni védekezésről, de akár a Fidesz politikájára is gondolhatott volna. Talán a tudás kopott meg, talán a rendszer rozsdásodott be, vagy egyszerűen csak az új világot egy új szereplő jobban érti már? Az ok a ténynél kevésbé fontos, csak azért érdekes, hogy jobban értsük, mi következik ebből. Az aszimmetrikus politikai erőviszonyok nem változtak meg, a kormányzati hatalomgyár még mindig a politikai piac messze legnagyobb, domináns szereplője, de az biztos, hogy új helyzet van, amelyet a szűkülő különbséget mutató közvélemény-kutatásoknál is élesebben mutatnak meg azok a posztok, képek, videók, amelyek egymással versenyeznek a figyelemért” – tette hozzá.