Magyar Péter: Bese Gergő ügye mutatja, hogy a Fidesz megfigyeltet embereket

Magyar Péter: Bese Gergő ügye mutatja, hogy a Fidesz megfigyeltet embereket

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A melegbulikkal lelepleződött eddigi katolikus pap, Bese Gergő ügye egy újabb kormányzati gumicsont a Tisza Párt elnöke szerint. Magyar Péter úgy látja, ezzel is a nem működő államról és az ipari méretű lopásról akarják elterelni a figyelmet. Azt viszont fontosnak tartja meglátni az ügyben, hogy fideszes politikusok arról beszéltek a Válasz Online-nak: létezik egy dosszié az ügyben, amely a kormányt is megjárta.

„Ez magyarul azt jelenti, hogy a Fidesz megfigyeltet embereket és szükség esetén, ha a politikai érdekük úgy hozza, akkor felhasználják a titkosszolgálati és egyéb módszerekkel szerzett információkat. Milyen rendszer az, amely aktákat gyűjt minden, számára veszélyes állampolgárról és zsarol mindenkit? Nem véletlen, hogy az állampártból nyilvánosan nem mernek kilépni, vagy a gyűlöletkeltés ellen felszólalni. Hiszen, ha így tennének, a hatalom azonnal bosszút állna rajtuk is” – fogalmazott Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke a konkrét ügy kapcsán azt írta, Magyarországon mindenki úgy él és azt csinál, amit szeretne, egészen addig, amíg nem árt másnak, vagy nem szeg jogszabályt. Szerinte normálisan gondolkodó embereket az egyházi szálat leszámítva nem érdekelné Bese irányultsága vagy magánélete. A biztosítékot, úgy látja, a képmutatás verte ki sokaknál, és hogy Bese volt, aki pap létére a kormánypárt „legalantasabb ösztönre, a gyűlöletre erősítő narratíváját erősítette.” Magyar hozzátette, nem egy hasonló képmutatás volt az elmúlt években, majd felsorolt olyan ügyeket, mint a könyvek fóliázása, a gyűlöletkeltő kampányok és a pedofil esetek eltussolása.

„Engem is támadtak már sok mindennel, és fognak is, de üzenem nekik innen is, hogy nem hátrálunk meg, mert a hazánknak változásra van szüksége. Ha félsz akkor mindig a hazugság és a képmutatás fog győzedelmeskedni az igazság és a szeretet fölött. Mi azt üzenjük, hogy ne féljetek!” - zárta bejegyzését.

Bese Gergő volt az, aki korábban a szülők felelősségét emlegette a kütyüfüggőség kapcsán, majd maga is TikTok-influenszerré vált. A pornófogyasztást is hosszan ostorozta egy 2019-es Mandiner-interjúban, most viszont épp az internetre felkerült pornóvideók buktatták le a kettős életét. Bese rendszeresen kritizálta az LMBTQ-propagandát, Hodász Andrást támadta annak coming-outja után és kapcsán, és egy Vecsei H. Miklóssal készült autós beszélgetés során azt is kijelentette: nem azért lett pap, mert a fiúkat szeretné. Bese egyébként Magyarnak is nekiment idén, a Mandinernek adott videós interjúban úgy fogalmazva: Magyar Péter kiesett a jólétből, majd elfogadta a harminc ezüstpénzt.