A MIÉP elvinné a hegyvidéki Turul-szobrot

A MIÉP elvinné a hegyvidéki Turul-szobrot

Turul-szobor az Istenhegyi út és a Böszörményi út kereszteződésében. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Eddig ez a kedvenc” – így jellemezte a XII. kerület hamarosan hivatalba lépő polgármestere azt, amit a MIÉP javasolta a viták kereszttüzébe került kerületi Turul-szoborral kapcsolatban. Kovács Gergely a közösségi oldalán osztott meg egy augusztus végi keltezésű levelet, amelyet Perdiák János, a Magyar Igazság és Élet Pártjának elnöke írt. A kifotózott rész szerint „Mivel párttörténetünk rendezvényeink fő megemlékezési helyéről van szó, azzal a kérelemmel szeretnénk fordulni az Ön által októbertől vezetett helyi önkormányzati képviselőtestülethez, hogy tegye a MIÉP számára lehetővé saját költségünkön az emlékmű elbontását és elszállítását”. Egyúttal azt is felajánlották, hogy „méltányos és reális összegű megváltási díjat” fizetnek az önkormányzatnak.

A hegyvidéki Turul-szobor nemrég megint az indulatok kereszttüzébe került, Kovács Gergely ugyanis a megválasztása után nem sokkal arról beszélt, hogy elbontaná az emlékművet, és egy újat állítana a helyére. A Mi Hazánkot vezető Toroczkai László ugyanakkor ezt nem hagyná, a Magyar Hangnak korábban úgy fogalmazott, hogy „elmegyünk a falig, ha kell, odaláncoljuk magunkat a Turul-szoborhoz, mindenre el vagyunk szánva”.