Kovács Gergely: Nincs rendben, hogy egy turullal emlékezzünk a zsidó áldozatokra

Kovács Gergely: Nincs rendben, hogy egy turullal emlékezzünk a zsidó áldozatokra

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megpróbálnak a XII. kerületi turulszobor kapcsán olyan megoldást találni, ami minél több embernek jó – erről beszélt kedd este a Partizánnak Kovács Gergely. A frissen megválasztott MKKP-s polgármester nemrég egyértelművé tette, hogy elbontaná az emlékművet, és egy újat állítana a helyére.

Gulyás Márton szóba hozta Toroczkai László kijelentését, miszerint ahhoz nekik is lesz néhány szavuk. „Toroczkainak nagyon furcsa gondolatai szoktak lenni nagyon sok témában. Nem hiszem, hogy bármit számítana ez ügyben” – válaszolta erre a Kutyapárt vezetője. A műsorvezető felvetette, hogy viszont ha nagy erőkkel felvonulnak, az jelentős politikai összeütközéssé is fajulhat. Megéri felvállalni? Kovács elismerte, hogy a dologból lehet konfliktus.

Szerinte addig rendben van a dolog, hogy a kerületben, ahol a nyilas mozgalom az egyik legerősebb volt az országban, a történteknek legyen emlékműve. Az viszont szerinte nincsen rendben, hogy ezt egy turullal kellene megtenni, „főleg nem egy ilyen történetű turullal”. Kovács nagyon sok emberrel beszélt a kerületben, akiket ez nagyon bánt, és nagyon kevéssel, akiknek konkrétan örömet okozna.

„Ha ezt le tudjuk cserélni egy másfajta szoborra, aminek a mondanivalója valóban az, amit szeretne mondani, és nem egy turulmadárral emlékezünk meg a sok esetben zsidó származású áldozatokra, az szerintem egy logikus dolog” – fogalmazott.