Pottyondy Edina: Döbbenetes, hogy milyen agresszíven követeli az ország az aranyakat

Pottyondy Edina: Döbbenetes, hogy milyen agresszíven követeli az ország az aranyakat

Pottyondy Edina az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetésen, a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált az olimpiával kapcsolatos közhangulatra Pottyondy Edina humorista, stand up-os a közösségi oldalán. – Döbbenetes, hogy milyen agresszíven követeli az ország az aranyakat. Mintha járna, mintha a tévénézés jól megérdemelt jutalma lenne – vélte. Szerinte az „ezüst vereség, a bronz csalódás, a negyedik helytől lefelé már csak lemondó sóhaj”. – Amilyen könnyen belenyugodott a magyar ember abba, hogy a fizetések, az egészségügy vagy az oktatás az első ötvenben sincs, olyan öntudatosan hisztizik az olimpiai elsőségért – fejtette ki .

Úgy vélte, ez nemcsak azért káros hozzáállás, mert irreális terheket rak a sportolókra, egy hazug önképet szolgál, és elvesz sok örömöt és sikert, hanem azért is, mert ez a mentalitás átmegy a hétköznapokra is. – És ahogy az aranyfüggő fotelgollam nem érez büszkeséget és tiszteletet azok iránt, akik a világon „csak” az ötödik vagy huszadik vagy negyvenedik legjobbak valamiben, épp így nem ad tiszteletet azoknak, akik erejüket megfeszítve dolgoznak és teljesítenek ebben az országban. A szociális munkásnak, a tanárnak, a vállalkozónak vagy a színésznek – tette hozzá.

Pottyondy Edina posztját azzal zárta, hogy ő mindenkire büszke, aki Párizsban képviseli az országot, mert mindegyikük mögött óriási munka van. „És mindannyian megérdemlik az ország szeretetét és tiszteletét, akárhányadikak is lesznek”.

Címkék: Pottyondy Edina