Vasárnapra sikerült eloltani a tüzet Csöngénél

Vasárnapra sikerült eloltani a tüzet Csöngénél

Hatalmas tűz pusztított Csöngénél (Fotó: Facebook/MetFigyelő, : Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnapra sikerült eloltani a lángokat a Vas megyei Csönge külterületén – tájékoztatta az MTI-t a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Szombaton beszámoltunk róla, hogy óriási a tűz, addigra már három megye tűzoltói dolgoztak a területen. 

Szuhogyi-Balogh Nikoletta főhadnagy vasárnap az MTI-nek elmondta: végül már négy megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói dolgoztak az oltáson. Vasárnap délelőtt még mindig zajlottak a munkálatok a helyszínen, az ismételt visszagyulladást igyekeztek elkerülni az izzó területek keresésével.

Csütörtökön csaptak magasra a lángok, Csönge és Kenyeri között négyszáz hektáron égett az aljnövényzet, bozótos, szalmabálák és az erdő. Először még csak a száraz fű, illetve egy bozótos terület égett, majd a közeli fenyőerdőre is átterjedt a tűz, végül elérve a fák koronaszintjét is.

Szombat reggel foltokban még égett az erdő aljnövényzete, a szárazság és az erős szél miatt pedig később ismét súlyosabbá vált a helyzet, újraéledtek a lángok. Egymás után szálltak ki az egységek Vasból, Zalából, Győr-Moson-Sopronból és Veszprémből, végül pedig már a Magyar Honvédség egy speciális helikopterét is be kellett vetni.

Kenyeri határában sikerült a tűzoltóknak megvédeniük egy szarvasmarhatelepet. A füst miatt le kellett zárni egy mellékutat, települést viszont közvetlenül nem veszélyeztetett a tűz.