Bese Gergő azt állította az érseknek, hogy leitatták és elkábították őt

Bese Gergő azt állította az érseknek, hogy leitatták és elkábították őt

A papi szolgálat alól felfüggesztett Bese Gergő még 2022-ben (Fotó: MTI/MTVA / Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány hónapja maga Bese Gergő kereste fel a kalocsa-kecskeméti érseket azzal, hogy kompromittáló videók kerülhetnek elő róla – számolt be róla híradójában az RTL. Az eddigi katolikus pap azt állította, egy alkalommal leitatták és elkábították, ő pedig egy padon ébredt fel úgy, hogy fogalma sincs, mi történt. Azt állította Bábel Balázsnak, hogy ekkor készülhettek róla olyan videófelvételek, amelyeken férfiakkal vesz részt szexbuliban.

Az érsek az RTL információi szerint megértéséről biztosította Besét, de azt kérte tőle, egy ideig inkább ne vállaljon médiaszerepléseket. Azt ugyan nem tudni, ez pontosan mikor történt, de Bese július végén is kommentálta az olimpia megnyitóünnepségét a Mandinernek, élesen elítélve azt.

Az RTL-hez is eljutottak a videók, amelyeken – mint arról Ábrahám Róbert is beszélt előzőleg – elsősorban a karkötője buktatta le Besét. A csatorna szerint ráadásul a pap kezében volt a kamera ezeken a videókon, és nem áldozatként, hanem résztvevőként volt jelen a homoszexuális aktusokban. Az LMBTQ-propagandát mindeddig lelkesen ostorozó pap ügyét a Válasz Online írta meg elsőként, az érsek pedig ezt követően felmentette őt a szolgálat alól.